Ga naar de inhoud
Trainers

Gediplomeerde trainers staan voor jullie klaar!


Kom en ontmoet ons
Wil je meer weten over specifieke tempo's om te trainen?

HARM KRUIT
Hallo ik ben Harm Kruit, 71 jaar en dus gepensioneerd.
20 jaar geleden ben ik samen met Trijn Nienhuis gestart met de clinic. Ik was trainer en zag vele lopers in mijn omgeving hardlopen en ik vroeg mij af of dat op een goede manier gebeurde, zonder begeleiding. Zo is het begonnen. Ik geef dus al meer dan 20 jaar training aan verschillende groepen. Zelf ben ik een redelijke loper geweest met als topper de marathon binnen de 3 uur. Van de clinic geniet ik enorm omdat het alle jaren weer zeer leergierig lopers brengt. Het team van trainers staat dan ook graag voor jullie klaar. Ik ben nu vooral de woordvoerder binnen de clinic.
MONIQUE KOST
Ik ben Monique Kost, 51 jaar en werk als projectplanner bij RSE Telecom & ICT in Groningen. Samen met mijn vader heb ik diverse keren de Klap-tot-Klap loop gelopen. Helaas stopte mijn loopmaatje met hardlopen. Omdat samen hardlopen leuker is dan alleen heb ik mij aangemeld bij de loopclinic en later in 2013 bij de Runners. Hoogtepunt in mijn “loopcarrière” is het lopen van de marathon van Rotterdam in 2016. In 2021 heb ik de cursus “assistent looptrainer 2” gedaan en geef ik training aan groep 3.              Mijn doel: met plezier hardlopen en met een big smile over de finish komen!

FENNEKE MENSINGA
Mijn naam is Fenneke Mensinga. Ik ben 55 jaar, woon samen met Jan Marcel in Stadskanaal en samen hebben wij 3 kinderen. Alle 3 volwassen en ze wonen verspreid over Nederland.
Ik loop zelf zo’n 20 jaar hard en ook ik ben na een tijdje alleen te hebben gelopen bij de Loopclinic gaan trainen.
Ik zag ieder jaar de ‘stoet’ op 2e Paasdag voorbijkomen en dacht op een gegeven moment, “als je steeds staat te kijken naar de Klap tot Klap loop dan kun je net zo goed eens meedoen”.
Dat eens meedoen is inmiddels al vele keren geweest. Heb veel loopjes meegedaan, aantal halve marathons in binnen en buitenland en 2 x de Marathon van Rotterdam gelopen.
Trailrunning en bosloopjes hebben mijn persoonlijke voorkeur. en ja... het valt onder de noemer “gezonde verslaving”.
In 2008 ben ik verhuisd naar Stadskanaal en ik woon nu praktisch naast de Runners. Toen ben ik ook lid geworden. (had al 5x met de clinic meegedaan). Ik dacht altijd… ‘gezelliger dan bij de Clinic wordt het niet’ maar het is een feit dat de trainingen bij de Runners hetzelfde zijn. Na de clinic aansluiten bij de Runners zou ik dan ook zeker aanbevelen.
8 jaar geleden ben ik gevraagd om de opleiding tot trainer (BLT3) te gaan volgen. Ik moest hier goed over nadenken, want het is niet een makkelijke opleiding, er komt heel wat bij kijken. Toch heb ik besloten het te doen en dat is een prima beslissing geweest. Mijn praktijk heb ik toen gelijk tijdens de Clinic- en Runners trainingen mogen doen en ben er niet meer mee gestopt.
Ik heb diverse groepen getraind, van hele snelle lopers tot beginners. En ik vind het prachtig om lopers te begeleiden om hun doel te bereiken.
Ben erg gericht op techniek, en gerichte krachttraining die nodig is om een goede hardloper te worden.
Ik zoek de uitdaging en mogelijkheden in de loper en ben begaan met iedere atleet in de groep.
Daarnaast zijn voeding, kleding, schoenen ook belangrijke aandachtspunten in de training.
Ik stimuleer je in de training , en soms rem ik je af voor een beter resultaat.
Maar het allerbelangrijkste dat bovenaan mijn lijstje staat is plezier hebben met elkaar.
Om up to date te blijven volg ik regelmatig bijscholingen (zoals alle trainers bij de Runners).
Kortom... Ik heb er weer zin in.
ANDRE KAMP.
Ik ben Andre Kamp, 60 jaren jong.
Vader van twee jongens en heb twee bonus dochters. Trotse opa van twee kleinkinderen.
Begonnen met hardlopen omdat ik snel zwaarder werd na het stoppen met roken. Eerst twee jaar samen met een vriend hard gelopen. Toen hij ging studeren en heb ik me aangesloten bij een atletiekvereniging. Op zaterdagochtend gingen daar de beginnende hardlopers en gevorderden om 9 uur het bos in en kwamen er om 10:30 weer het bos uit.
Iedereen aan de thee en vol verhalen over hoe de training was gegaan, wat de pijntjes waren, hoe snel de vorderingen gaan etc. Heel gezellig allemaal. Destijds leek het me leuk om daar ooit iets mee te gaan doen.
Zo grofweg 25 jaar later werd mij de kans geboden om trainer te worden en training te geven aan beginnende hardlopers.
Daar ligt ook mijn uitdaging. Ik hoop mijn plezier in het hardlopen en mijn ervaring over te dragen aan anderen, zodat ze niet afhaken maar doorgaan met hardlopen ondanks af en toe een tegenslag.
Alles moet natuurlijk gedoseerd gebeuren; een juiste manier van lopen, kleding, schoeisel en voeding zijn belangrijke zaken die op enig moment tijdens de clinic aandacht krijgen.FILIP DE JONGE
Mijn naam is Filip de Jonge en sinds 2010 lid van de runners,
na meegedaan te hebben aan de clinics inderdaad blijven hangen bij de runners.
In 2015 mijn trainers diploma gehaald en trainingen gegeven tot half 2021 i.v.m. werkzaamheden niet meer te combineren
Maar voor de clinic uiteraard beschikbaar.
Vooral de beginners groep training geven is zeer waarderingsvol en dat doe ik graag, het motiveren en zorgen dat ze een mooie en fijne loop kunnen volbrengen geeft de meeste voldoening.
 
Zie jullie graag bij de clinics
 MARTIN LOHOF
Hallo, ik ben Martin Lohof  
Ik geef nu voor het zesde jaar training aan de loopclinic en doe dit met veel plezier.
Ik wil dan ook graag de liefde voor het lopen overbrengen aan ervaren en beginnende lopers.
De ervaren lopers geef ik graag training bij “De Runners”  en de beginnende loper geef ik graag training bij de clinic.
Mijn doel is om op een gevarieerde manier looptraining te geven en dat iedereen z'n doelen op eigen niveau kan stellen.
Zelf ben ik sinds 1994 lid van de runners en daarvoor heb ik 15 jaar bij SV Veendam gelopen.
Al met al loop ik, geniet ik, 40 jaar van het hardlopen; heb dan ook veel wedstrijden gelopen op een redelijk niveau, maar niveau is voor mij niet van belang.
Plezier in het lopen is het voornaamste, dit is ook de reden dat je het lang vol kunt houden.
Ik wil dan ook graag bij de clinic mensen motiveren om ook te blijven lopen.
BERT JAN WEVER
In 2009 ben ik begonnen met hardlopen en in 2010 lid geworden van de Runners. Bij de runners train ik normaal gesproken in groep 1. Wat hardlopen betreft ben ik best een beetje competitief ingesteld.  Het lopen van wedstrijden en jezelf uitdagen is leuk. Heel wat wedstrijden van 5 kilometer tot en met de marathon heb ik inmiddels gelopen.   
In 2021 heb ik een cursus gedaan om trainer te worden. Inmiddels geef ik ook training aan groep 1.  Om meer ervaring te krijgen in het geven van training en om met een hele andere groep te werken help ik mee met de clinics. Mijn ervaring met hardlopen is dat het - ondanks het een individuele sport is - ook draait om plezier te hebben met elkaar.  
Ik hoop dat ik mijn kennis en ervaring kan gebruiken om jullie verder te helpen richting de klap tot klaploop.  
ANTINA OTTENS
Ik ben Antina Ottens, 48 jaar jong en samenwonend. Samen hebben wij twee jongens 18 en 15 jaar.
Het jaar dat ik 40 werd, ben ik begonnen met hardlopen. Ik heb aan aantal jaren met de loopclinics meegedaan en sinds 2016 lid van de Runners. Sinds kort assistent-trainer 2; trainingen geven vind ik erg leuk. Ik deel graag mijn enthousiasme voor het hardlopen met anderen.
Mijn motto is: lekker lopen en plezier in het lopen hebben.
  Created by EdeuX
Hosting by Mieters
Terug naar de inhoud