Ga naar de inhoud
Onze trainers

Bij Loopclinic Runners Stadskanaal staan onze gediplomeerde trainers klaar om jullie bij te staan in het hardlopen. Of je nu een beginner bent die net begint met hardlopen, of een ervaren loper die zijn prestaties wil verbeteren, onze trainers hebben de kennis en ervaring om je te begeleiden op jouw hardloopavontuur. Ze zullen je motiveren, technieken aanleren en persoonlijke doelen stellen, zodat je het beste uit jezelf kunt halen. Bij Loopclinic Runners Stadskanaal geloven we dat hardlopen niet alleen een fysieke activiteit is, maar ook een mentale uitdaging. Onze trainers zullen je daarom ook ondersteunen en aanmoedigen om je grenzen te verleggen en je zelfvertrouwen te vergroten.

Kom langs en ontdek hoe onze trainers jou kunnen helpen om jouw hardloopdoelen te bereiken!


HARM KRUIT
Hallo ik ben Harm Kruit, 71 jaar en dus gepensioneerd.
20 jaar geleden ben ik samen met Trijn Nienhuis gestart met de clinic. Ik was trainer en zag vele lopers in mijn omgeving hardlopen en ik vroeg mij af of dat op een goede manier gebeurde, zonder begeleiding. Zo is het begonnen. Ik geef dus al meer dan 20 jaar training aan verschillende groepen. Zelf ben ik een redelijke loper geweest met als topper de marathon binnen de 3 uur. Van de clinic geniet ik enorm omdat het alle jaren weer zeer leergierig lopers brengt. Het team van trainers staat dan ook graag voor jullie klaar. Ik ben nu vooral de woordvoerder binnen de clinic.
MONIQUE KOST
Ik ben Monique Kost, 51 jaar en werk als projectplanner bij RSE Telecom & ICT in Groningen. Samen met mijn vader heb ik diverse keren de Klap-tot-Klap loop gelopen. Helaas stopte mijn loopmaatje met hardlopen. Omdat samen hardlopen leuker is dan alleen heb ik mij aangemeld bij de loopclinic en later in 2013 bij de Runners. Hoogtepunt in mijn “loopcarrière” is het lopen van de marathon van Rotterdam in 2016. In 2021 heb ik de cursus “assistent looptrainer 2” gedaan en geef ik training aan groep 3.              Mijn doel: met plezier hardlopen en met een big smile over de finish komen!

FENNEKE MENSINGA
 
Mijn naam is Fenneke Mensinga. Ik ben 55 jaar, woon samen met Jan Marcel in Stadskanaal en samen hebben wij 3 kinderen. Alle 3 volwassen en ze wonen verspreid over Nederland.
Ik loop zelf zo’n 20 jaar hard en ook ik ben na een tijdje alleen te hebben gelopen bij de Loopclinic gaan trainen.  
Ik zag ieder jaar de ‘stoet’ op 2e Paasdag voorbijkomen en dacht op een gegeven moment, “als je steeds staat te kijken naar de Klap tot Klap loop dan kun je net zo goed eens meedoen”.
Dat eens meedoen is inmiddels al vele keren geweest. Heb veel loopjes meegedaan, aantal halve marathons in binnen en buitenland en 2 x de Marathon van Rotterdam gelopen.  
Trailrunning en bosloopjes hebben mijn persoonlijke voorkeur. en ja... het valt onder de noemer “gezonde verslaving”.
In 2008 ben ik verhuisd naar Stadskanaal en ik woon nu praktisch naast de Runners. Toen ben ik ook lid geworden. (had al 5x met de clinic meegedaan). Ik dacht altijd… ‘gezelliger dan bij de Clinic wordt het niet’ maar het is een feit dat de trainingen bij de Runners hetzelfde zijn. Na de clinic aansluiten bij de Runners zou ik dan ook zeker aanbevelen.
8 jaar geleden ben ik gevraagd om de opleiding tot trainer (BLT3) te gaan volgen. Ik moest hier goed over nadenken, want het is niet een makkelijke opleiding, er komt heel wat bij kijken. Toch heb ik besloten het te doen en dat is een prima beslissing geweest. Mijn praktijk heb ik toen gelijk tijdens de Clinic- en Runners trainingen mogen doen en ben er niet meer mee gestopt.
Ik heb diverse groepen getraind, van hele snelle lopers tot beginners. En ik vind het prachtig om lopers te begeleiden om hun doel te bereiken.  
Ben erg gericht op techniek, en gerichte krachttraining die nodig is om een goede hardloper te worden.  
Ik zoek de uitdaging en mogelijkheden in de loper en ben begaan met iedere atleet in de groep.  
Daarnaast zijn voeding, kleding, schoenen ook belangrijke aandachtspunten in de training.  
Ik stimuleer je in de training , en soms rem ik je af voor een beter resultaat.  
Maar het allerbelangrijkste dat bovenaan mijn lijstje staat is plezier hebben met elkaar.
Om up to date te blijven volg ik regelmatig bijscholingen (zoals alle trainers bij de Runners).
Kortom... Ik heb er weer zin in.
KIRSTEN HUITING.
 

KLAAS WIERENGA.
MARTIN LOHOF
Hallo, ik ben Martin Lohof  
Ik geef nu voor het zesde jaar training aan de loopclinic en doe dit met veel plezier.
Ik wil dan ook graag de liefde voor het lopen overbrengen aan ervaren en beginnende lopers.
De ervaren lopers geef ik graag training bij “De Runners”  en de beginnende loper geef ik graag training bij de clinic.
Mijn doel is om op een gevarieerde manier looptraining te geven en dat iedereen z'n doelen op eigen niveau kan stellen.
Zelf ben ik sinds 1994 lid van de runners en daarvoor heb ik 15 jaar bij SV Veendam gelopen.
Al met al loop ik, geniet ik, 40 jaar van het hardlopen; heb dan ook veel wedstrijden gelopen op een redelijk niveau, maar niveau is voor mij niet van belang.
Plezier in het lopen is het voornaamste, dit is ook de reden dat je het lang vol kunt houden.
Ik wil dan ook graag bij de clinic mensen motiveren om ook te blijven lopen.
HENK WIND

 RICCARDO ARISCI.

 FRITS PRINS.

 JOLANDA BULTSTRA
Reserve

MONIQUE KOOPMAN
Reserve

  Antina Ottens
Reserve

  Onze catering

Bij Loopclinic Runnersstadskanaal zorgen wij ervoor dat je voor en na elke training goed verzorgd wordt. Onze catering staat klaar om je te voorzien van de juiste drankjes om je energie op peil te houden.
Laat ons team van trainers en cateringprofessionals ervoor zorgen dat je optimaal kunt genieten van je hardloopsessies.

  SIEKO FREULING
CHRISTA HAVERKAMP
GRE TEN BRINKE
Terug naar de inhoud